24 Μάρτη .... ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  1936 
Ζαρακίτες  και  άλλοι Λάκωνες   στην ΣΩΤΗΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ -   Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΘΕΣΙΣ ΜΑΣ
Τον περασμένο μήνα είχαμε αρκετούς θανάτους μέσα στον κύκλο των συμπατριωτών μας.
Στην αρχή του Δεκέμβρη πέθανε η Ματίνα Νικ.Τσακίρη ,το γένος Ιωάννη Παναρίτη ,από τα Κουπιά.
Στα μέσα του Δεκέμβρη πέθανε η Ανδρομιδά από το Γέρακα και κατά το τέλος η Ελένη Γκιώνη από τη Συκιά και η Ματίνα Μπέλεση από τη Ρηχιά.
Έτσι απομένουνε ακόμη οι Γεώργιος Μανίκης ,από τα Κουπιά , η Κούλα Πετρολέκα από το Χάρακα η Αγγελική Καραγάνη ,το γένος Χαρ από τα Πιστάματα ,και τώρα ήρθε και ο Λεωνίδας Πουλάκης από την Κρεμαστή .
Οι αθρόοι αυτοί θάνατοι δεν οφείλονται τόσο στις αρρώστιες όσο στις στερήσεις με τις οποίες ζούμε.
Απονωμένοι από τις οικογένειές μας ,και τον στενό κύκλο των συγγενών μας που θα μας έκανε πιο ευχαριστη και θα παρέτεινε τη βασανισμένη ζωή μας ,είμεθα αναγκασμένοι να ζούμε στο ξένο αυτό περιβάλλον μια ζωή στρατιωτική ζωή γεμάτη στερήσεις και στενοχώριες.
Κάθε μέρα παρακολουθούμε τον θάνατο γνωστών και αγνώστων συναδέλφων μας ,πράγμα που μας αφαιρεί και το λίγο θάρρος που έχουμε για τη ζωή.



Τελειώνοντας απευθύνω εξ ονόματος όλων των Ζαρακιτών φυματικών της «Σωτηρίας» τας θερμάς ευχαριστίας τόσον στη «Φωνή» μας όσο και στην «Ένωσιν των εν τη Αττική Ζαρακιτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» καθώς και τους λοιπούς συμπατριώτας μας για το ενδιαφέρον που επανειλημμένα έδειξαν για μας και καλούμεν και τις υπόλοιπες Ζαρακίτικες οργανώσεις και όλους τους συμπονούντας τη θέση μας συμπατριώτας μας να ακολουθήσουν το παραπάνω παράδειγμα και να επιδείξουν λίγο ενδιαφέρον για μας.
Αυτό δεν το ζητάμε τόσο από υλικής απόψεως ,όσο από ηθικής ,γιατί τότε θα νιώσουμε ,και εμείς ότι δεν είμαστε παραπεταμένοι και έρημοι,αλλά ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που συμπονούν και μας συντρέχουν στη τραγική θέση μας.
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΙΚΗΣ

                                                                   ΦΩΝΗ  ΤΟΥ  ΖΑΡΑΚΑ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1937

Δεν υπάρχουν σχόλια: