αποκριάτικος χορός





Στις 6 τρέχοντος μηνός Μάρτη- Κυριακή μεσημέρι ο Σύλλογος πραγμτοποίησε τον ετήσιο αποκριάτικο χορό ,στην ταβέρνα «ΩΡΑΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» στο Σχιστό Κορυδαλλού ,με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό.
 Ως γνωστόν τα κέντρα διασκεδάσεως ,για να κλείσουν χορούς απαιτούν έναν αριθμό ατόμων,των οποίων όμως ο Σύλλογος δεν μπορεί ,υπό τις παρούσες συνθήκες να εξασφαλίσει ,για αυτό συνεργάστηκε με τον υπό ίδρυση Σύλλογο του Λαμπόκαμπου και πραγματοποίησαν κοινό χορό .
Το γεγονός αυτό είναι ευχάριστο γιατί μπορεί να αποτελέσει προοίμιο για περαιτέρω συνεργασίες και με άλλα Ζαρακίτικα χωριά.
 Εξ αφορμής αυτού του ευχάριστου γεγονότος έλαβε λόγο και ο παλιός επί 20ετίας περίπου Πρόεδρος του Συλλόγου Χαρακιωτών  ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Λαμπόκαμπου για την πρωτοβουλία τους αυτή και τον πρόεδρο του Συλλόγου Χαρακιωτών Δημήτριο Ξαστερούλη για την πολυετή –περίπου 30 χρόνια- θητεία του στο Δ.Σ.του Συλλόγου επαίνεσε την πρωτοβουλία της συνεργασίας παροτρύνοντας τους Συλλόγους σε ουσιαστικές συνεργασίες ώστε ,ίσως στο μέλλον επιτευχθεί η Ζαρακίτικη ομοσπονδία όπως συνέβη παλιότερα ,τη δεκαετία του 1990 που με την προτροπή του αείμνηστου Κωσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου και τον ενθουσιασμό του πρόεδρου των Συλλόγων έγινε πραγματικότητα και ανέπτυξε αξιόλογη δραστηριότητα διοργανώνοντας τρία επίσημα συνέδρια στο Κυπαρίσσι ,στη Ρηχιά και το Γέρακα όπου προβλήθηκαν στις αρμόδιες αρχές τα προβλήματα των χωριών.
Μάλιστα έφερε στη μνήμη ορισμένους από τους παλιούς αξιέπαινους προέδρους που εργάστηκαν σοβαρά για τον σκοπό αυτό όπως αυτόν του Κυπαρισσιού ,τον αείμνηστο Γιάννη Δούκα του Λαμπόκαμπου ,τον Τάσο Πετρουτσά από Ρηχιά ,τον Δημήτρη Πραγαλό από Άγιο Δημήτριο ,τον αείμνηστο Χρύσανθο Δούνια και Βασίλη Παράσχη της Κρεμαστής ,τον Ηλία Κρητικό του Γέρακα και τον υποφαινόμενο του Χάρακα κ.α





 Επίσης απένειμε έπαινο και στους κατά καιρούς διατελέσαντες προέδρους του Συλλόγου Χαρακιωτών που εκράτησαν ζωντανό το Σύλλογο μέσα στις επικρατούσες αντίξοες συνθήκες .
Μεταξύ αυτών έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παριστάμενες κυρίες Πίτσα Πριφτάκη – Χατζηγρηγορίου ,πρώην δήμαρχο και Χρυσάνθη Ροβάτσου Γραμμένου ,για την πολυετή και επιτυχημένη θητεία τους. Τα δώρα της Κλήρωσης ήταν μια τηλεόραση που κέρδισε ο Γιάννης Ανδρ.Πετρολέκας και ένα στερεοφωνικό που κέρδισε η Ματίνα Δ.Ξαστερούλη -Παρευρέθηκαν 70 Χαρακιώτες .
Και του χρόνου Θεόδωρος Παπαγεωργίου

1 σχόλιο:

NIKOΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ FROM KREMASTI είπε...

Τα ονόματα των πρώην προέδρων του Συλλόγυ Κρεμαστιωτών Αθηνών είναι αναγεγραμμένα λάθος. Ονομάζονταν Χρύσανθος Δούνιας και Βασίλης Παράσχης.