εν χάρακι .... ΠΑΣΧΑΛΙΑ 2013



Η φετινή Πασχαλιά ήταν σχεδόν Καλοκαιρινή και ευνόησε ικανοποιητικά τους ταξιδιώτες και γενικά τους πιστούς και πανηγυρίζοντες την ευφρόσυνο αυτή ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου.
 – παλιά λέγανε : τρεις τα γέννα ,τρεις τα φώτα και έξι την Ανάσταση.
 – και το χωριό μας έζησε την ατμόσφαιρα αυτή έστω και με όχι πάρα πολλούς επισκέπτες.
Και όλοι χάρηκαν τη φύση και το Πασχαλινό αρνί στη σούβλα ή στο φούρνο.
Εντυπωσιακή ήταν η ομοβροντία κροτίδων στην εκκλησία την ώρα του «Χριστός Ανέστη».
Θύμιζε μεγάλη ενορία παλιότερης εποχής.
Πολύ καλή κι η γυναικεία χορωδία.



Και η γιορτή του Αγίου Ιωάννου ,που εφέτος συνέπεσε κοντά κοντά στο Πάσχα ,ήταν πανηγυρική ,και ευχάριστη τόσο από άποψη καιρού όσο και από τη θρησκευτική πλευρά ,που μέσα στο μαγευτικό Ανοιξιάτικο περιβάλλον της εκκλησίας του Αγίου σε ανέβαζε ψυχικά και πνευματικά. Ο όρθρος και η Ακολουθία από τέσσερις ιερείς –Πατήρ Γεράσιμος ,Πατήρ Αναστάσιος ,Πατήρ Χρήστος ,Πατήρ Χαράλαμπος –ήταν κατανυκτικότατη.
Ο Σύλλογος και η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Ροβάτσου – Γραμμένου συνέχισαν την προσφορά του καθιερωμένου «μεζεδάκι-κρασάκι-τυράκι – μετά τη θεία λειτουργία …
Εφέτος οι προσκυνητές ήταν λιγότεροι από προηγούμενες χρονιές.Π.χ. Σπετσιώτες ήταν μόνο δύο ,ενώ πέρυσι ήταν 40 .
Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ήταν κοντά στο Πάσχα .
  Οι καιρικές αλλά και οι αντικειμενικές (λίγος κόσμος) δεν ευνοούσαν το πανηγύρι στην Πλατεία και περιορίστηκε στο μαγαζί του Νίκου (Καρανάσου) με την ορχήστρα του Μπατσάκη ,και τραγουδιστή τον συμπατριώτη μας Κώστα Π.Πριφτάκη.
   Άλλα αξιοσημείωτα νέα δεν έχει Ο Χάρακας , εκτός του ότι το Ίδρυμα έκανε διανομή χρημάτων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ,γεγονός ευχάριστο για τους κατοίκους και ότι οι τσοπάνηδες που προσθέτουν κάποια ζωή στο χωριό δεν επέστρεψαν ακόμη από τα χειμαδιά.
                                        
                                                                                     Θεόδωρος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: