Ενεργοί Πολίτες - ΧΑΡΑΚΙΩΤΕΣ

Ανοικτός διάλογος Χαρακιωτών (Προαιρετική συμμετοχή)

1. Ποιος είναι αλήθεια ο ομφάλιος λώρος που μας συνδέει με το χωριό μας;
(ένα σπίτι και μια αυλή – οι άνθρωποι – το περιβάλλον – τα παιδικά μας χρόνια…)
2. Όλη μας η ζωή μια ταινία – καρέ καρέ.
Μια σκηνή στον Χάρακα – όποια θες να ξαναζήσεις αν γύριζε ο χρόνος πίσω και
περίγραψέ την να την ζήσουμε μαζί.
3. ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ: αναφορά κρίσιμη και η σημαντικότερη για την ανάπτυξη του χωριού μας. Πείτε δυο λόγια για τα προβλήματά του – ποιες είναι οι προτάσεις σας για την επίλυσή τους;
4. Μια νεράιδα από το παραμύθι σάς δίνει ένα μαγικό ραβδί, που ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες. Πες μας τρία πράγματα που θα έφτιαχνες ή θα άλλαζες στο χωριό μας.
5. Αναφέρετε 4-5 αξιόλογα πρόσωπα (όχι εν ζωή) που προσέφεραν στο χωριό μας και τα θαυμάζετε, να τα τιμήσουμε κι εμείς σ’ αυτό το ιδιότυπο γκάλοπ.

Παρακαλώ, θα ήθελα τις απόψεις σας στα προαναφερόμενα θέματα, προκειμένου να αναρτηθούν στο προσωπικό μου ιστολόγιο "Το νόστιμο ήμαρ" (spyrospetrolekas.blogspot.com)
Αποστολή κειμένων:
Fax: 210-4223625 – e-mail: spetr@tee.gr





1 σχόλιο:

monemvasia είπε...

Εάν επιθυμείτε μια ιστορική, αρχαιολογική και περιβαλλοντική περιήγηση στην περιοχή μας επισκεφθείτε τη διεύθυνση sdemolaon.blogspot.com (ιστοσελίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Μολάων). Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει θεματική "Μνημεία και αρχαιότητες του τόπου μας". Ο Ζάρακας βεβαίως έχει την τιμητική του. Διαβάστε για την αρχαία πόλη του Ζάρακος, για τη Βρύση στην "μάνα" του Ζάρακος, την Κρεμαστή καθώς και για τους ανεμόμυλους του Ζάρακος.