Ζαρακίτικη Παραδοσιακή Τυροκομία

 

Στις 8 Νοέμβρη στο συνεδριακό αμφιθέατρο Γεωπονικού 
ΠανεπιστημίουΑθηνών πραγματοποιήθηκε   ημερίδα με θέμα:
 Διατροφική πολιτιστική κληρονομιά – ένα ανοιχτό παράθυρο στο
 μέλλον Η ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ. Ήταν μία εκδήλωση 
αφιερωμένη σε εκείνους και εκείνες που διαφυλάσσουν τον τυροκομικό
 πλούτο της πατρίδας μας και την διατροφική μας πολιτιστική 
κληρονομιά.Η μελέτη αυτή συντάσσεται στο πλαίσιο επιστημονικής 
συνεργασίας από την Διεύθυνση Νεότερης πολιτιστικής Κληρονομιάς –
 ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – και του Κέντρου 
Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του 2ου 
Τόμου της εκδοτικής σειράς διατροφικής πολιτιστικής
 κληρονομιάς της Ελλάδος αφιερωμένης στην Τυροκομία και 
στο τυρί. Παρουσιάζω στην συνέχεια α) ένα απόσπασμα προλόγου της 
υπουργού Λίνας Μενδώνης β) Ειδική παρουσίαση της τέχνης του 
παραδοσιακού Ζαρακίτικου τουλουμίσιου τυριού από την εκλεκτή 
συμπατριώτισσα ΙΩΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ.

 













                                                                                       το ΓΛΩΣΣΑΡΙ - ιδία επεξεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: