Προχθές εόρταζε το εξωκλήσιον ............





                                  ΖΑΡΑΚΟΣ  ΡΗΧΕΑ 10 Μαιου  (ανταποκριτού μας) 

 Προχθές την 8 δηλ.Μαιου εόρταζε το ξωκκλήσιον του χωρίου Χάρακος ο Άγιος Ιωάννης όπου και κατά τα προηγούμενα έτη και εφέτος ήλθον πλήθος προσκυνητών εκ Σπετσών ,Κυπαρισσίου ,Χάρακος ,Ρηχέας ,Γέρακος ,Κρεμαστής και άλλων χωρίων.
Τρεις ιερείς έλαβον μέρος και ετέλεσαν την ιεράν μυσταγωγίαν ,ο αιδ.κ.Ν.Τραιφόρος εφημέριος εν τη εκκλησία Σπετσών ο Ευαγγελισμός , ο αιδ.κ.Κ.Π.Γεωργακόπουλος εφημέριος Κυπαρισσίου και αιδ.Ν.Παπαγεωργίου Χάρακος εν μεγάλη κατάνυξει ετελέσθη όλη η ακολουθία χάρις εις τους ιερείς Τραιφόρον και Γεωργακόπουλον οίτινες απήγγειλαν κατανυκτικώτατα τα διάφορα εκκλησιαστικά τροπάρια και λοιπάς ευχάς.
Τόσον ευχαριστήθηκαν όλοι οι προσκυνηταί από τους ιερείς Τραιφόρον και Γεωργακόπουλον ώστε άπαντες παρέμειναν εις την εκκλησία μέχρι της ώρας καθ’ην ανεγνώσθη η απόλυσις.
Τοιούτοι ιερείς τιμώσι πολύ τον κλήρον. 
 Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας εκήρυξε τον λόγον του Θεού ο ιερεύς Ηλίας Πετρολέκας ,όστις προ ετών έχασε την όρασίν του ,δυστύχημα μέγα δι αυτόν και δια το χωρίον Χάρακα ,διότι δεν δύναται να ιεροπράξει.
Εξήγησε τόσον λαμπρά τον λόγον του Θεού ώστε ενόμιζε τις ότι ο ιερεύς ούτος είναι εκ των πολύ πεπαιδευμένων αν και μόνον απολυτήριον δημοτικού σχολείου έχει.
Οι ακούσαντες όμως την εξήγησιν εβεβαίουν ότι θα είναι τελειόφοιτος Γυμνασίου. 
 Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και ο κ.Δήμαρχος Α.Παπαμιχαλόπουλος και ο δημογραμμετεύς του κ.Δ.Παπαμιχαλόπουλος ,οίτινες ακούραστοι εφρόντισαν και ετακτοποίησαν άπαντα τα του Ιερού Ναού εν τέλει πωλήσαντες τα διάφορα αφιερώματα και παραδώσαντες τα χρήματα εις τους επιτρόπους εν τάξει. 



 Χάρις εις τον λεβέντη μας αστυνομικόν Σταθμάρχην κ.Ζαράκον ουδόλως διεσαλεύθη η τάξις αλλά μετά την Θεία Λειτουργία διασκέδασαν εις Χάρακα άπαντας οι προσκυνηταί με ζηλευτήν τάξιν και ησυχίαν και τούτο οφείλεται εις τον ακούραστον αστυνομικόν σταθμάρχην κ.Ν.Ζήσην υπενοματάρχην τον οποίον κοσμούσιν πλείστα προτερήματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: