έφυγε .... μια ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ
Στις 8 Οκτωβρίου απεβίωσε στο νοσοκομείο των Μολάων και κηδεύτηκε την επομένη στο Χάρακα η Μαρίκα Πετρολέκα χήρα του Δημητρίου Πετρολέκα σε ηλικία 84 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών του Χάρακα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δωδώνης  κ.κ Χρυσοστόμου και πλειάδος ιερέων πρωτοφανούς σε αριθμό σαράντα από την Αθήνα ,από την περιφέρεια των Μολάων όπου υπηρετεί ως Αρχιερατικός Επίτροπος ο Πατήρ Γεράσιμος Πετρολέκας γιος της αποθανούσης ,και από αλλού.
 Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος ,παρά την επιθυμία του ,δεν παρέστη λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Ιεραρχίας της Ελλάδος.
 Επίσης πρωτοφανής υπήρξε η παρουσία γνωστών και φίλων από την ευρύτερη περιοχή και κυρίως από Μολάους ,όπου με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησαν την ακολουθία και την ταφή.
 Η Μαρίκα ,κόρη του Δημητρίου (Τζίμη) Παπαγεωργίου ,είχε παντρευτεί τον Δημήτριο Πετρολέκα με τον οποίον απέκτησαν τέσσερα εκλεκτά παιδιά
Τον αρχιμανδρίτη Πατερα Γεράσιμο που ζει στους Μολάους ,τον Αναστάσιο που ζει αποκατεστημένος στην Αθήνα ,την Κούλα που ζει παντρεμένη στην Πάτρα και τον Γιάννη που ζει στο χωριό ,πιστός και δυναμικός εργάτης της γης.
 Η απώλεια της Μαρίκας ελύπησε και συγκίνησε βαθιά εκτός από τους συγγενείς όλους όσους την εγνώρισαν ,γιατί ήταν πρόσωπο πολύ αγαπητό ,όπως και αυτή είχε αγάπη προς όλους τους ανθρώπους.
 Ακόμη υπήρξε μια άξια γυναίκα που έζησε όλα της τα χρονια στο χωριό με υποδειγματική αξιοπρέπεια,με σεμνότητα ,με σοβαρότητα λόγων και πράξεων και κυρίως με εργατικότητα,αντιμετωπίζοντας με υπομονή όλες τις δύσκολες συνθήκες της ζωής στο χωριό. Κυρίως όμως υπήρξε μια σωστή μάνα που μεγάλωσε τα παιδιά της με χριστιανικές και ηθικές αρχές. Τα τελευταία χρόνια την ταλαιπώρησαν διάφορες ασθένειες που τις αντιμετώπισε με καρτερία ,έχοντας την αμέριστη αγάπη όλων των παιδιών της.
 Τα δύο τελευταία χρόνια ,λόγω ασθενείας τα πέρασε στους Μολάους ,κοντά στον πατερα Γεράσιμο ,ο οποίος και την περιποιείτο με περισσή φροντίδα.
 Δεν γράφω περισσότερα ,γιατί ως αδελφός της μπορεί να φανώ υπερβολικός όμως είναι πολύ λίγα όσα έγραψα και το πρόσωπο της αγαπημένης αδερφής εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι μετά των δικαίων.
 Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένη μας αδερφή.
 Θεόδωρος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: