ΤΑ ΧΑΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ....... καλοκαίρι 2014







 Όσοι Χαρακιώτες επισκεπτόμαστε το χωριό το Καλοκαιρι ,γνωρίζουμε πόσο διαφέρει από τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου κατά τους οποίους η ερημιά από ανθρώπους είναι απόλυτη και για αυτό οι ολίγοι που διαμένουν μονίμως πρέπει να θεωρούνται ήρωες.
 Το εφετινό Καλοκαίρι όμοιο σχεδόν με το πρηγούμενο,αλλά κάπως πτωχότερο σε ανθρώπους ,με εξαίρεση τα νέα παιδιά από 2 μέχρι 15-16 ετών κατέκλυζαν την πλατεία κάθε βράδυ και γέμιζαν την ατμόσφαιρα με τις χαρούμενες παιδικές φωνούλες τους.
 Γεγονός πολύ ευχάριστο αλλά και πολύ ευοίωνο.
 Οι νέοι μεγαλύτερης ηλικίας έβρισκαν καλύτερη διασκέδαση στις παραλίες και στα μπαράκια του Κυπαρισσιού.
Ευχάριστο και το γεγονός ότι οι δρόμοι του χωριού κατά το πλείστον επισκευάσθησαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης ,όντως ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο.
Πέραν των ανωτέρω έγιναν και εφέτος τα «ΠΕΤΡΟΛΕΚΕΙΑ» ,όπως εχουν καθιερωθεί προ πολλών ετών από το Σύλλογο. Με την προσπάθεια των μελών του Συμβουλίου και κυρίως της Χρυσάνθης Ροβάτσου,όλες οι εκδηλώσεις που διήρκεσαν αρκετές ημέρες ,σημείωσαν επιτυχία , δηλαδή κι οι παιδικές και οι αθλητικές και οι μουσικές χορευτικές αλλά και η ωραία βραδιά με τα φαγητά που πρόθυμα προσφέρουν οι νοικοκυρές του χωριού καθώς και οι πρωτότυπη εκδήλωση ημερήσιας εκδρομης στα έλατα που την τίμησαν πολλοί πατριώτες. Ακόμη πολύ επιτυχημένη ήταν η παράσταση Καραγκιόζη που ενθουσίασε τα παιδιά.Αξιοσημείωτη εκδήλωση του Συλλόγου ήταν και η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία
 Επίσης έγινε και το καθιερωμένο μνημόσυνο εις μνήμην του μεγάλου ευεργέτη του χωριού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ . Στη θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνον ακολουθία προίστατο ο πατερ Γεράσιμος Πετρολέκας ,ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής του Ιδρύματος και συμπαραστατουμένων από τον πατερ Χαραλαμπο εφημέριο Κυπαρισσιού –Χάρακα και τον Ιεροδιάκονο π.Νικόλαο Τζώρτζη .Ολοι σχεδόν οι πατριώτες παρευρέθησαν και ετίμησαν την μνήμη του ευεργέτου.
 Το εφετεινό καλοκαίρι μας εξέπληξε ευχάριστα και για ένα ασυνήθιστο και ευχάριστο γεγονός ,ότι δηλαδή έγιναν πέντε γάμοι νέων παιδιών απο τον Χάρακα και είναι οι εξής: ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ του Ιωάννου και της Βασιλικής ,εργολάβος ,πραγματικός μόνιμος κάτοικος του Χάρακα ενυμφεύθη στις 12 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα ,στην Αργυρούπολη την γνήσια Χαρακιωτοπούλα (και οι δυο γονείς της Χαρακιώτες) ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ (Ματούλα) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Αργύρη και της Ελένης ,νηπιαγωγό ,σχεδόν μόνιμο κάτοικο και λάτρη του Χάρακα (καλορίζικο το καινούριο σπίτι της) . Ο γάμος υπήρξε ξεχωριστός ,πρώτον διότι ένωσαν τη ζωή τους δυο γνήσια και αυθεντικά Χαρακιωτόπουλα με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης τους εκεί ,γεγονός που είχε που είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί και δεύτερον γιατί έγινε με παραδοσιακό τελετουργικό με βιολιά και χορό από τους συναδέλφους της νύφης στο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, γιατί οι νεόνυμφοι γνωρίζουμε ότι είναι σωστοί χαρακτήρες με ηθικές αρχές και ήθος άμεμπτο. Το μυστήριο του γάμου τελέστηκε από τον συμπατριώτη μας και θείο της νύφης π.Αναστάσιο Τραιφόρο και ο χορός των ψαλτών από τον εξάδερφό της Ιωάννη Τραιφορο. Στο γάμο παρευρέθησαν πολλοί Χαρακιώτες τόσο κατά τη θρησκευτική τελετή όσο και κατά την πλούσια δεξίωση που ακολούθησε στη Γλυφάδα με πολύ κέφι και χαροποιό ατμόσφαιρα.
 Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΣΤΕΡΟΥΛΗΣ του Παναγιώτη και της Αναστασίας (και οι δύο γονείς του Χαρακιώτες) νυμφεύθηκε στις 29 Ιουνίου 2014 στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Χατζηκυριάκειο Πειραιώς την εκλεκτή νέα Μαρία Ηλία Παίκου.
 Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Παναγιώτη και της Παναγιώτας (ο πατέρας της γιος του Γιάκοβα) από το Χάρακα παντρεύτηκε σις 25 Ιουλίου 2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στην Παιανία τον εκλεκτότατο νέο από την Αθήνα Δημήτριο Καρακώστα του Θεοδώρου. Ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΟΒΑΤΣΟΣ του Μιχαήλ και της Παναγιώτας (ο πατέρας του από το Χάρακα του Βουζέλα τυροκόμος) ενυμφέυθηκε στις 30 Αυγούστου 2014 στον Ιερό Ναό στη Μητρόπολη στο Κυπαρίσσι την εκλεκτή νέα από το Κυπαρίσσι Σοφία Τραιφόρου του Ευαγγέλου και της Παναγιώτας.
 Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Ιωάννου και της Μαγδαληνής (εγγονή του μπαρμπα- Λια Παπαγεωργίου)παντρεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Χάρακα ,τον εκλεκτό νέο με καταγωγή από την Πάτρα Ανδρέα Νικολόπουλο. Για τον ξεχωριστό αυτό γάμο οφείλουμε να πούμε λίγες επαινετικές λέξεις:Πρώτον και κύριον ,αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο στη νύφη ,στους οικείους της και στο γαμπρό ,που σκέφτηκαν και αποφάσισαν να γίνει ο γάμος στο Χάρακα (δεν είναι και πολύ εύκολη απόφαση)και δεύτερον που η Κατερίνα επέλεξε το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ,στην όμορφη και υποβλητική τοποθεσία του «ΣΤΑΥΡΟΥ» ,το μαγευτικό μπαλκόνι του Χάρακα .Είναι ο πρώτος γάμος που γίνεται στην εκκλησία αυτή και ευχόμαστε τον δρόμο που ανοιξε η Κατερίνα να τον ακολουθήσουν και άλλοι νέοι. «ας γίνει μόδα.» Όσο για το γλέντι που ακολούθησε στην πλατεία του χωριού ,το τσακιρ κέφι κράτησε αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες.












 Η ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΧΕΛΙΩΤΗ του Ιωάννη (εγγονή του Πέτρου Χελιώτη) σύμβουλος επιχειρήσεων παντρεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2014 στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον τον Ιρλανδικής καταγωγής Δανιήλ ΚΟΡΤΝΕ ,Διευθυντικό Στέλεχος Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων . Η νύφη έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Ελλάδα την τελευταία φορά προ διετίας και λατρεύει ιδίως το Χάρακα.
Εκτός από το ευχάριστο γεγονός του γάμου είχαμε και γεννήσεις: Η Μαρίνα Χατζηγρηγορίου του Κωσταντίνου (κόρη της πρώην δημάρχου Πίτσας Πριφτάκη)και ο Ανδρέας Παπαγεωργίου του Δημήτρη απέκτησαν στις 13 Σεπτέμβρη το πρώτο τους παιδί-αγόρι.
 Η Νάσια Ασίκη κόρη της Γιώτας του Λευτέρη Παπαγεωργίου και ο Σωτήρης Ξύδης απέκτησαν στις 11 Σεπτεμβριου.
Η Μαρία  Μανίκη  του Αντώνη ( εγγονός  της  Βασιλικής  Γκιουζέλη) απέκτησαν το πρώτο  τους παιδί - αγόρι στις  4-8-2014  στην Σπάρτη.
Να τους ζήσουν!

                                                     γράφει  ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: