ΧΑΡΑΚΑΣ Καλοκαίρι 2013






Και εφέτος ο Χάρακας το Καλοκαίρι φόρεσε τα γιορτινά του ,δείχνοντας ότι η ερημιά του Χειμώνα με τους λίγους «ήρωες» ,δεν αλλάζει το γλυκό πρόσωπο του Καλοκαιρινού χωριού.
   Η παρουσία των χωριανών άρχισε από τα μέσα του Ιουλίου και κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου.
  Τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου άρχισαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΡΑΚΙΩΤΩΝ με την ονομασία «ΠΕΤΡΟΛΕΚΕΙΑ» προς τιμήν του ,μεγάλου ευεργέτη Γ.Ν.Πετρολέκα.
   Εκτός από παιδικές ,χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις μεγάλη επιτυχία είχαν η βραδιά παραδοσιακών φαγητών με άφθονα εδέσματα από όλες τις νοικοκυρές του χωριού καθώς και η ανάβαση στο «ΧΟΥΜΠΑΒΙ» ,όπου συμμετείχαν αρκετά (35)συμπατριώτες και όπου ο Παναγιώτης Τραιφόρος είχε ετοιμάσει τη νοστιμότατη βραστή γίδα ,προσφορά του Ηλία Σωτ.Τραιφόρου.
  Στο καθιερωμένο από πολλά χρόνια μνημόσυνο εις μνήμην και τιμή του μεγάλου ευεργέτη ,παρέστησαν όλοι σχεδόν οι Χαρακιώτες.
Η δε θεία Λειτουργία που προηγείται του μνημοσύνου ήταν κατανυκτική ,με πρωτοστατούντα τον Πατέρα Γεράσιμο και το Πατέρα Χαράλαμπο και τον ιεροδιάκονο π.Νικόλαο .
    Βεβαίως υπήρξαν και τα πανηγύρια της Αγίας Παρασκευής και του Σωτήρος όπου οι ιερές ακολουθίες στα ομώνυμα γραφικά εκκλησάκια ήταν κατανυκτικές και τις παρακολούθησαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί και από το Χάρακα αλλά και από το πλησίον χωριά κυρίως το Κυπαρίσσι και φυσικά το γλέντι στην πλατεία και τα δύο βράδυα της γιορτής της γιορτής που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα .
Εκείνο που μας εντυπωσίασε ευχάριστα και αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον ήταν το πλήθος των μικρών παιδιών από μικρά μέχρι 15 ετών . Η πλατεία κάθε βράδυ ήταν γεμάτη μέχρι αργά και οι χαρούμενες παιδικές φωνές τους διαπερνούσαν ευχάριστα την ήσυχη ατμόσφαιρα του χωριού .


Ένα άλλο σοβαρό και πολύ ευχάριστο γεγονός αξίζει να αναφέρουμε ,δηλαδή την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης προυπολογισμού 600.000 ευρώ . Είχε προηγηθεί τσιμεντόστρωση σε μερικά κομμάτια των δρόμων που σκάφτηκαν από τα συνεργεία ύδρευσης ,αλλά ευτυχώς κλείστηκαν προσεχτικά χωρίς να φαίνεται έντονα η τομή.
  Τα κοινωνικά είναι πτωχά , κυρίως έγιναν πολλά μνημόσυνα - Γιάννη Παπαγεωργίου ,Ελένης Μιννέτα ,Πετρούλας του Βότση ,Μαρίας του Φάντε και επίκεινται της Φιλιάς και του Μήτσου του Τραιφόρου.
    Επίσης στις 31-8-2013 θα έχει το χωριό ένα ευχάριστο γεγονός ,τη βάπτιση της κόρης του Νίκου και της Μαρίας Παπαγεωργίου (το τρίτο τους παιδί).
Περιττό να πούμε ότι ο Αύγουστος ήταν φορτωμένος με εκδηλώσεις και πανηγύρια με εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά (Κυπαρίσσι , Λαμπόκαμπος, Πιστάματα,Ρηχιά , Γέρακας ,Κρεμαστή )και οι γλετζέδες μπορούσαν να επιλέξουν και να διασκεδάσουν κατά βούληση .

                                                    Και του χρόνου με υγεία   Θεόδωρος Παπαγωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: