ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2012



                       ΧΑΡΑΚΙΩΤΙΚΑ ΠΕΝΘΗ

Στις 4-6-2012 απεβίωσε στον Πειραιά και κηδεύτηκε την επομένη στο Χάρακα
 η ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χήρα Θ.ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ σε ηλικία 90 ετών.


Η Βασιλική ήταν καθαρόαιμη Χαρακιώτισσα και από πατέρα (ΙΩΑΝΝΗ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ –ΓΚΟΜΑ) και από μητέρα . Επί πλέον παντρεύτηκε και καθαρόαιμο Χαρακιώτη τον ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ του Διαμαντή ,με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά το Διαμαντή και το Γιάννη ,που ζουν ήδη ως καλοί οικογενειάρχες στον Πειραιά χωρίς να ξεχνούν και τον Χάρακα.

Στις 11-6-2012 απεβίωσε στον Πειραιά και κηδεύτηκε στο Γ΄Νεκροταφείο
 η ΣΟΦΙΑ χήρα ΝΙΚ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σε ηλικία 80 ετών .
  Η Σοφία και αυτή καθαρόαιμη Χαρακιώτισσα και από πατέρα (Γεώργιο Πετρολέκα- Γιωρτσιβίλη) και από μητέρα (Ευγενία Παπαγεωργίου) .

Παντρεύτηκε και καθαρόαιμο Χαρακιώτη τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Γεωργίου –Μπακαλούμη και της Θεοδώρας Πετρολέκα με τον οποίο απόκτησαν τρία παιδιά ,την Θεοδώρα η οποία δυστυχώς από εξαετίας ευρίσκεται εις τους ουρανούς ,τον Γιώργο και την Ευγενία ,που ζουν ως καλοί οικογενειάρχες στον Πειραιά ,επισκεπτόμενοι τακτικά και τον Χάρακα .
    Η Φούλα (πρώτη μου εξαδέρφη) ,υπήρξε ένας άνθρωπος που ξεχώριζε για το ανοιχτό και εύθυμο χαρακτήρα της ,το γέλιο και το αστείο προσήλκυε τους συνομιλητές της και δημιουργούσε ευχάριστη ατμόσφαιρα ,για αυτό ήταν αγαπητή από φίλους και γνωστούς. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπήρξαν στη ζωή της δεν άλλαξε ριζικά ο χαρακτήρας της.
 Βέβαια ο θάνατος της κόρης της της στοίχισε πολύ βαριά και από τότε η κατάσταση της υγείας της κλονίστηκε ώσπου τον τελευταίο χρόνο επιδεινώθηκε απελπιστικά.
  Ο Θεός να τις αναπαύσει.




 Δημήτριος Ιωάνν.Πετρολέκας Στις 21 Ιουνίου 2012 απεβίωσε στον Πειραιά και κηδεύτηκε την επομένη στο Κυπαρίσσι ,ο Δημήτρης Πετρολέκας ,ο ένας από τα εννέα παιδιά του μπαρμπα-Γιάννη του Ρούμελη ,σε ηλικία 90 ετών .
   Υπήρξε και αυτός εσωτερικός μετανάστης ,όπως και τόσοι άλλοι νέοι από το Χάρακα ,που άφησαν το πτωχό χωριό και ζήτησαν καλύτερη ζωή στην πρωτεύουσα. Ο Θεός μαζί με την ακατάβλητη εργατικότητά τους βοήθησαν να προοδεύσουν στην επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή.
 Έτσι και ο Μήτσος μαζί με τα αδέλφια του ασχολήθηκε με το εμπόριο και δημιούργησε μια πολύ καλή οικονομική κατάσταση.Ήταν νυμφευμένος με την Γαρυφαλλιά Ηλιοπούλου από το Κυπαρίσσι με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά το Γιάννη και τη Σούλα καλώς αποκατεστημένα στον Πειραιά .Ήταν χαρακτήρας ηπίων τόννων ,αφοσιωμένος στην οικογένειά του και με καλή και ευγενική συμπεριφορά και αγάπη προς το συνάνθρωπο και ιδιαίτερα το Χαρακιώτη .
Τα τελευταία χρόνια ως συνταξιούχος περνούσε πολλούς μήνες στο Κυπαρίσσι χωρίς να παραλείπει να ανεβαίνει και στο Χάρακα με κάθε ευκαιρία . Αιωνία του η μνήμη .

Μαρίνα Βας.Ρεπούση Στις 6 Ιουλίου 2012 απεβίωσε στον Πειραιά ,όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον Άγιο Σπυρίδωνα και στη συνέχεια ετάφη ,κατόπιν επιθυμίας της,εν ζωή ,δίπλα στον τάφο του πατέρα της Βασιλείου Ρεπούση στο Χάρακα.
Η Μαρίνα υπήρξε μάχιμος δικηγόρος του Πειραιά με αρίστη επαγγελματική αναγνώριση .
Μάλιστα επί πολλά χρόνια διαχειρίστηκε επιτυχώς τα νομικά θέματα του Ιδρύματος «Γ.Ν.ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ». Είχε την ατυχία να χάσει τον άνδρα της πριν πολλά χρόνια σε αυτοκινηστικό ατύχημα και δεν απόκτησε παιδιά.Δυστυχώς η «επάρατος» έβαλε κι αυτή στο στόχαστρό του και παρά την αισιόδοξη αντίστασή της ,την ενίκησε.
   Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της ,τον αδελφό της Παναγιώτη ,ιατρό ογκολόγο,και την αδερφή της Μαρία ,καθηγήτρια Πανεπιστημίου και ήδη βουλευτή.

  Ακόμη δύο αγαπητοί φίλοι και συγγενείς ,με ρίζες από το Χάρακα έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο μήνα.
- Ο γνωστός δικηγόρος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΡΙΒΑΣ σε ηλικία 82 ετών ,με καταγωγή από τη Ρηχιά ,έγγαμος με δύο κόρες ,ζούσε στη Ν.Σμύρνη.
- Ο Παναγιώτης Γαβρίλης του Σωτηρίου ,ο οποίος Σωτήρος είχε πατέρα από το Κυπαρίσσι και μητέρα από το Χάρακα τη θεια Βασίλω Παπαγεωργίου ,μέχρι προ ολίγων ετών κάτοικος Ύδρας με αξιόλογες επιχειρήσεις ,έφυγε σε ηλικία 59 ετών. Δεν άντεξε στην επίθεση της «επαράτου» . Έγγαμος χωρίς παιδιά.  Αιωνία του η μνήμη.

                                                                  γράφει  ο  ΘΕΟΔΩΡΟΣ   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: