οικογένεια ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ



Θα κάνουμε μια απόπειρα να συνθέσουμε το Γενεολογικό δέντρο του μεγάλου ευεργέτη του Χάρακα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ που γεννήθηκε στον Χάρακα το 1855 και πέθανε στην Αθήνα το 1928.
Γονείς του ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ και η σύζυγός του ΜΑΤΙΝΑ.
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ παντρεύτηκε την ΚΑΤΙΝΑ το γένος Χουρδούβαλη από το Λεωνίδιο , και δεν απέκτησαν παιδιά.
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ είχε 3 αδέρφια  ΙΩΑΝΝΗΣ –ΠΑΝΟΣ –ΚΩΣΤΑΣ
και 2 αδελφές ΕΛΕΝΗ – ΚΥΡΙΑΚΑ.
Ο αδελφός του ΚΩΣΤΑΣ παντρεύτηκε την ΕΛΕΝΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ από την Ερμιόνη και μαζί της απέκτησε 5 παιδιά: ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ – ΜΑΡΙΑ – ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ .
ο αδερφός του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΄΄Πανοκουφός΄΄ παντρεύτηκε την ΑΝΝΑ και απέκτησαν 4 παιδιά ΚΟΣΜΑ-ΜΑΡΙΓΩ –ΕΥΓΕΝΙΑ  και ΙΩΑΝΝΗ.
Για τον αδερφό του ΙΩΑΝΝΗ δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία.
Η αδερφή του ΕΛΕΝΗ παντρεύτηκε τον ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΩΡΗ και απέκτησαν 2 παιδιά ΝΙΚΟΛΑΟ και ΜΙΧΑΗΛ.
Τέλος η αδερφή του ΚΥΡΙΑΚΗ παντρεύτηκε τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ
Δεν διαθέτουμε άλλα στοιχεία για το γενεολογικό δέντρο του ευεργέτη του χωριού μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν.ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ.
Παρακαλούμε όσοι διαθέτουν κάποια στοιχεία (χρονολογίες –ιστορικό –φωτογραφίες και κυρίως απευθύνομαι στους απόδημους στην Αμερική κ.λ.π.) Όλοι μαζί να συνθέσουμε ένα αξιόπιστο ιστορικό της οικογένειας –φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο και τόσα προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στο χωριό μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ




ΚΩΣΤΑΣ  ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ

ΠΑΝΟΣ  ΠΕΤΡΟΛΕΚΑΣ

2 σχόλια:

MgM είπε...

Ο αδελφός του ευεργέτη Πάνος (¨πανοκουφός") είχε κόρη και τη Φώτω... Μετέπειτα σύζυγο Θεμιστοκλή Νεζερίτη, την οποία μάλιστα ο ευεργέτης κατέστησε απευθείας κληρονόμο του βάσει της διαθήκης του. Αυτά για την ιστορία. Ο εγγονός της Φώτως και δισέγγονος του "πανοκουφού", Μιχάλης Γ. Μερσίνης, Δικηγόρος

MgM είπε...

Αν διαβάσετε τη συνέντευξη της Ευγενίας (θειας Βγενής), της άλλης κόρης του "πανοκουφού",προκύπτι ότι υπήρχαν 7 κορίτσια. Με κάθε επιφύλαξη αυτές ήταν: Σταματίνα και Κούλα (πήγαν Καλιφόρνια, Φρέσνο το 1915), Ελένη (μετέπειτα Χιόνη), Μαριγώ (μετέπειτα Λιουδάκη), Φώτω (Νεζερίτη), Ευγενία (χήρα Σπύρου Πετρολέκα) και Αγγελική (Βασιλάκη). Αν χρειάζεστε κι άλλες πληροφορίες, θα προσπαθήσω να τις βρω. Αν θυμηθώ κι άλλα που μου έλεγε η Θειά Βγενή, θα τα προσθέσω. Μ.Γ. Μερσίνης