Παναγιά η Πηλιουριώτισσα






Με μεγάλη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν στις 30 Ιουλίου 2009 από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού που βρίσκεται στη θέση Πήλιουρα Κυπαρισσίου και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, μέσα στο ελατοδάσος. Ο Ιερός Ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία την Πηλιουριώτισσα και στον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ. Η θεμελίωσή του είχε πραγματοποιηθείς στις 02-08-2008 και κατόπιν, με δωρεές των προσκυνητών (ντόπιων και των απανταχού Κυπαρισσιωτών) έγινε ο ολοκλήρωση όλου του οικοδομήματος καθώς και του εσωτερικού εκκλησιαστικού διακόσμου.
Στην ακολουθία των εγκαινίων έλαβαν επίσης μέρος και οι Ιερείς : π. Χαράλαμπος Βέζος εφημέριος Κυπαρισσίου, π. Αναστάσιος Τραϊφόρος εφημέριος Ωρωπού Αττικής, π. Θεολόγος Γκιουζέλης εφημέριος Χάρακα, π. Χρήστος Κυριακόπουλος εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, καθώς και ο υπεύθυνος των εγκαινίων π. Γεράσιμος Πετρολέκας Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων.
Έψαλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ. Παναγιώτης Τζανάκος.
Κατά την τελετή των εγκαινίων, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Ζάρακα κυρία Παναγιώτα Πριφτάκη – Χατζηγρηγορίου και πλήθος προσκυνητών (περίπου στους 350) τόσο από το Κυπαρίσσι όσο και από τα γύρω χωριά (Χάρακας, Ρειχέα, Κρεμαστή, Πελετά, Αμυγδαλιά, Πηγάδι, Πούληθρα).
Μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων και της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και φαγητά.
Την όλη ωραία αυτή εκδήλωση έκλεισε με ωραία δημοτικά τραγούδια που εντυπωσίασαν τον κόσμο, ο καλλιφωνότατος π. Χρήστος Κυριακόπουλος.


γράφει ο Γιάννης Πουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: