8 Μάη 2009 - Το πανηγύρι του αγιαννιού

Εφέτος η γιορτή του Αγίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σε θρησκευτικές εκδηλώσεις, σε προσέλευση προσκυνητών, σε διοργάνωση και συντονισμό όλων των φορέων (εκκλησία, Ίδρυμα, Σύλλογος, Κοιν. διαμέρισμα).

Ο Εσπερινός, κατανυκτικότατος, με αρτοκλασία στον κεντρικό ναό του χωριού, με τεσσερις ιερείς (Π. Θεολόγος, Π. Αναστάσιος, Π. Νεκτάριος, Π.Νικόλαος) και τον καλλικέλαδο ιεροψάλτη Μολάων κ. Πλυμμένο.
Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγ. Ιωάννη, μέσα σε καταπληκτικά όμορφο και ήρεμο ανοιξιάτικο τοπίο, ανέβασε ψηλά το θρησκευτικό συναίσθημα των προσκυνητών, με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων (Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος που προίστατο, π. Αναστάσιος - εφημ. Μαρκοπούλου Ωρωπού, π. Θεολόγος Χάρακος, π. Γεώργιος Ασωπού, π. Δημήτριος Μεταμορφώσεως, π. Χαράλαμπος Κυπαρισσίου, π. Ιωάννης Λυκοβρύσεως, π. Γεώργιος Κουπιών, π. Νικόλαος Λαμπόκαμπου) και με τους εξαιρετικούς ιεροψάλτες: κ. Τζανάκο - πρωτοψάλτη καθεδρικού ναού Σπάρτης, κ. Ζαμαρία από Μολάους και κ. Λεωνίδα από Λεωνίδιο.
Μετά τη λιτάνωση της Ιεράς εικόνας πέριξ του Ναού, εκήρυξε το θείο λόγο, με κύρια αναφορά στον εορταζόμενο Άγιο και εύστοχα παραδείγματα, ο π. Γερασιμος.
Ακολούθησε η προσφορά του Συλλόγου (πρόεδρος η κ. Χρυσάνθη Ροβάτσου), με μεζεδάκι
και κρασάκι, καθώς και γλυκίσματα από τον εορτάζοντα π. Θεολόγο.

Οι Σπετσιώτες, τηρώντας την παράδοση, παρευρέθησαν κι εφέτος - περίπου τριάντα προσκυνητές. Επίσης, από το Σύλλογο Χαρακιωτών, περίπου σαράντα, που έφθασαν με το πούλμαν και άλλοι με δικά τους αυτοκίνητα.

Το βράδυ έγινε γλέντι με πολύ κέφι στα δυο μαγαζιά – στο ένα με την ορχήστρα του Ματσάκη, και στο άλλο με νεανική ορχήστρα με τον Κωστα Πριφτάκη.

Όλοι οι προσκυνητές εξέφρασαν με θερμά λόγια την ευχαρίστησή τους.

γράφει ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: