18 ΜΑΙΟΥ ... Παγκόσμια μέρα Μουσείων

 


 Παραθέτω  φωτογραφίες εκθεμάτων   απο το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ   στην Ρειχιά 
αλιευμένα απο τον ιστότοπο του εκλεκτού συμπατριώτη Θεόδωρου Κόκκορη,

























Το Λαογραφικό Μουσείο Ρειχιάς δημιουργήθηκε το 1985 από το ενδιαφέρον του Ρειχιώτη Γιώργου Χ. Μπέλεση να διαφυλάξει και να αναδείξει το πολιτιστικό απόθεμα του Ζάρακα. 
Εκθέτοντας κυρίως εργαλεία της γεωργικής παραγωγής και της οικοτεχνίας, ενδυμασίες, φωτογραφικό υλικό από τα κοινωνικά δρώμενα παλαιότερων εποχών και από τη ζωή των μεταναστών, έντυπο υλικό της περιόδου του μεσοπολέμου και οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει ένα συνδετικό κρίκο με το παρελθόν της περιοχής του Ζάρακα.
 Το μουσείο σήμερα ανήκει στο Δήμο Μονεμβασιάς και στεγάζεται σε διώροφο πετρόκτιστο οίκημα, χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής ταυτότητας του Ζάρακα. 
Πρόσβαση: Απέχει 23 χιλιόμετρα από τους Μολάους και 33 χιλιόμετρα από τη Μονεμβασιά. Το μουσείο βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο της Ρειχιάς και διαθέτει χώρο στάθμευσης. Επίσης υπάρχει δυνατότητα μετάβασης με λεωφορείο από τους Μολάους. 
Εποικοινωνία: Λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως με την υπεύθυνη λειτουργίας Κα Παναγιώτα Λάγγη. Τηλ:6973072475, 2732051121 Πληροφορίες: Δωρεάν είσοδος

                                                                     απο  ιστότοπο Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: