Τα μαγαζιά του Χάρακα

- Καλή τύχη για το Χάρακα το οτι υπήρχε και υπάρχει μαγαζί χειμώνα - καλοκαίρι. Είναι το μαγαζί του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Καρανάσου). Ο Νίκος, ένας νέος άνθρωπος, άφησε την πόλη των Μεγάρων πριν από αρκετά χρόνια - εργαζόταν στη ΔΕΗ - και εγκαταστάθηκε στο Χάρακα, συνεχίζοντας την επαγγελματική παράδοση του παππού του (Νικόλα) και του πατέρα του (Τάσου). Προ ολίγων ετών ανακαίνισε εκ βάθρων το παλιό μαγαζί και το διαμόρφωσε σε σύγχρονο και λειτουργικό. Παρέχει μεγάλη υπηρεσία στο χωριό καθόσον εκτός από ταβέρνα με τις ποικιλίες της (ψητά, γκόγκες, καλτσούνια κ.λ.π.) έχει και είδη μπακαλικής και κυρίως είναι ο τόπος συνάντησης των ολίγων νέων του χωριού τον χειμώνα που επικρατεί η απόλυτη ερημιά.
Ευχόμεθα να είναι καλά αυτός κι η οικογένειά του (δυο αγόρια) και να συνεχίσει να δίνει ζωή στο χωριό, ιδίως το χειμώνα.

- Η καλή τύχη μεγαλώνει για το χωριό, γιατί λειτουργεί τώρα και δεύτερο μαγαζί. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ του Θεόδωρου και της Αγγελικώς, επιτυχημένος ΣΕΦ σε μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών, της Κρήτης, της Ρόδου κλπ., παίρνει τη μεγάλη απόφαση: Εγκαταλείπει την πρωτεύουσα και εγκαθίσταται στο χωριό. Ενοικιάζει το μαγαζί του Γιάκοβα στην πλατεία, που πριν δύο χρόνια είχε ο Παναγιώτης Τραϊφόρος (τα καλοκαίρια), το ανακαινίζει με παραδοσιακό τρόπο και πολύ μεράκι, και το μετατρέπει σε ένα πολύ όμορφο μαγαζί, με σύγχρονες εγκαταστάσεις (συσκευές κουζίνας, ψυγεία, καθίσματα κλπ.).
Οι γνώσεις κι οι εμπειρίες του Γιάννη στο αντικείμενο αυτό προοιωνίζουν επιτυχημένη πορεία, ώστε να δικαιωθεί για την απόφασή του, αν και το οικονομικό μέρος ήταν δεύτερο που μέτρησε στην απόφασή του - το πρώτο ήταν η μεγάλη του αγάπη για το χωριό, η ηρεμία της ζωής σε αυτό και η επιθυμία προσφοράς στους συγχωριανούς.
Του ευχόμαστε καλές δουλειές, με υγεία και με μια ...νύφη!!!


γράφει ο θεόδωρος παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: