Πετρολέκεια 2008



Τα "Πετρολέκεια", που έχουν καθιερωθεί πριν από χρόνια, με εκδηλώσεις πολιτιστικές, θεατρικές, αθλητικές κλπ., εφέτος εορτάστηκαν με ιδιαίτερα πλούσιες εκδηλώσεις, για τα 80 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου ευεργέτη του Χάρακα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚ. ΠΕΤΡΟΛΕΚΑ.

Άρχισαν το Σαββατο 19 Ιουλιου 2008, με Αρχιερατικό μμημόσυνο εις μνήμην του Ευεργέτη, λειτουργούντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Ευστάθιου, οπου έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς (Αρχιμανδρίτης π. Γερασιμος - Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων, π. Θεολόγος - εφημέριος Χαρακα, π. Αναστάσιος - εφημέριος Μαρκοπουλου Ωρωπού - κι οι 3 Χαρακιώτες - π. Χρήστος - εφημέριος Παντανάσσης, π. Χαράλαμπος - εφημέριος Κυπαρισσίου, π. Νικόλαος - εφημεριος Λαμπόκαμπου.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον αδριάντα του Ευεργέτη και κατάθεση στεφάνων από τον Παναγιώτατο, από τη δήμαρχο Ζάρακα κα Παναγιώτα Πριφτάκη - Χατζηγρηγορίου. Επίσης παρευρέθηκε και 0 εκλεκτός Μολαίτης, που πάντα τιμά τέτοιες εκδηλώσεις, κ. Μοσχοβάκος, καθώς και πολλοί απ’ τις γύρω περιοχές (Μολάοι, Κυπαρίσσι, Λαμπόκαμπος κλπ.).
Τη Θεία Λειτουργία ελάμπρυνε και η υπέροχη Βυζαντινή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, με χοράρχη τον π. Νικόλαο Τσάκο.
Την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία του χωριού έγινε παράσταση κουκλοθέατρου για τους μικρούς θεατές. Τη Δευτέρα ζήσαμε μια καταπληκτική βραδιά στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών, με σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: θεατρικό εργαστήρι και Πεμπτη: παράσταση κουκλοθέατρου, με παιχνίδια θεατρικά,τραγούδια κλπ.
Την Κυριακή 27 Ιουλιου θεατρική παρασταση με το έργο "Φον Δημητράκης" του Δημήτρη Ψαθά, από τη θεατρική ομάδα του καλλιτεχνικού μουσικού συλλόγου "ο Ποιμενικος Αυλός". Σημειώνεται πως ο καλλιτεχνικός συλλογος "ο Ποιμενικός Αυλός", με πρόεδρο την κα Χούσου, αποτελείται από 58 άτομα και ανήκει στην ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, στην οποία Ιερατικός προϊστάμενος, καθώς και καθοδηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων Νικαιας, είναι ο αρχιμανδριτης π. Πολύκαρπος Δημητριάδης.

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τη χορωδία και τα χορευτικά συγκροτήματα του καλλιτεχνικού μουσικού συλλόγου "ο Ποιμενικός Αυλός" και τελείωσε το 11ήμερο των εκδηλώσεων την Τρίτη 29 Ιουλίου, με παραδοσιακούς χορούς από παιδιά του Χαρακα, με τη φροντίδα της Χαρακιώτισσας Ματούλας Παπαγεωργίου.
Γράφει ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: