ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ( οκτώβριος 2010 )

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1) Στις 15 Ιουλίου η ΑΡΧΟΝΤΙΑ σύζυγος Ιωάννου Πριφτάκη (γιος του Παναγιώτη και της Ματίνας) γέννησε στην Αθήνα δίδυμα (ένα αγόρι,ένα κορίτσι)



2) Στις 17 Αυγούστου η Βασιλική σύζυγος του Ιωάννου Θ.Χελιώτη γέννησε στη Σπάρτη το δεύτερο αγόρι ,ένα χρόνο ακριβώς μετά το πρώτο.

Να ζήσουν γονείς και νεογέννητα.

ΓΑΜΟΙ

1)Στις 27-12-2009 στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Κιάτο Κορινθίας ο Γεωργιος Χελιώτης του Μιχαήλ και της Φιλίτσας (εγγονός τουΓιανλάζαρου) ετέλεσε το γάμο του μετά της Γκόλφως Λιάρου Νηπιαγωγού.

2) Στις 25-4-20210 στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Πειραιώς ο Ιωάννης Χελιώτης του Μιχαήλ (αδερφός του Γιώργου ) ετέλεσε το γαμο του μετά της Μαρίας-Ελένης Ευσταθίου ,πτυχιούχου της Σχολής «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.»

3) Στις 31-7-2010 στον Ιερό ναό Κοιμησεως της Θεοτόκου στο Θύριο Αιτωλοακαρνανίας ο Αναστάσιος Εμμανουήλ (ανιψιός του πατρός Θεολόγου) ετέλεσε το γαμο του μετά της Βασιλικής Σουρλά ,συγγραφέως.

5) Στις 24-7-2010 στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Αγία Μαρίνα Αττικής ο Ελευθέριος Παπαγεωργίου του Γεωργίου και της Στέλλας επιχειρηματιας,ετέλεσε το γαμο του μετά της Βικτωρίας Εμματζιογλου επίσης επιχειρηματία. Ακολούθησε πλούσιας δεξίωση στο GRECOTEL

6) Στις 4-9-2010 στον ιερό ναό Ταξιαρχών Κορυδαλλού ο Παναγιώτης Χελιώτης του Νικολάου & της Δέσποινας ετέλεσε το γάμο του μετά της Ελένης Δόση με καταγωγή από το Λαύριο.
καλότυχοι νάναι & ευτυχισμένοι
ΠΕΝΘΗ
Μιχαήλ Πετρολέκας : Στις 27 Ιουλίου 2010 έφυγε από κοντά μας ο Μιχαήλ Διαμαντή Πετρολέκας σε ηλικία 76 ετών.
Μετά από ολιγοήμερη περιπέτεια της υγείας του κατέληξε στο νοσοκομείο Τριπόλεως και κηδεύτηκε την επομένη στο αγαπημένο του χωριό το Χαρακα εν μέσω γενικής θλίψεως συγγενών , φίλων και όλων των συγχωριανών για τον απρόσμενο και άδικο χαμό του.
Ο Μιχαλάκης,οπως τον προσφωνούσαμε ,ήταν το τελευταίο από τα 6 παιδιά του μπαρμπα Διαμαντή (Κοκοσίνη) . Ηταν ο άνθρωπος που δε λησμονιέται εύκολα από όσους τον γνωριζαν. Χαρακτήρας αυθόρμητος,ενθουσιώδης , με ζωντάνια και ενεργητικότητα και μεγάλη αγάπη για το Χάρακα.Η ζωντανή του παρουσία όλα τα Καλοκαίρια στο χωριό με τη δυνατή χαρακτηριστική φωνή.τα αστεία αλληλοπειράγματα στην πλατεία και ιδίως το «ταβλι» μένουν αξέχαστα και κάνουν αισθητή σε όλους την απώλειά του.Ιδιαιτέρως με συγκινεί η κοινή μας αγάπη για το ψαλτήρι τα τελευταία χρόνια.
Επίσης θερμή ήταν η έγνοια και το ενδιαφερον για το Ιδρυμα Γ.Ν.Πετρολέκα ,όπου συμμετείχε ενεργά με ιδιαίτερο ζήλο και φροντίδα για αυτό.
Ομως ο Μιχάλης έφυγε ευχαριστημένος ,διότι ευτύχησε να έχει 2 θαυμάσια παιδιά την Κατερίνα και το Νίκο με 2 θαυμάσιους συζύγους το Βαγγέλη και τη Νέλλη και τα τρία εγγόνια που λάτρευε υπερβολικά και γινόταν παιδί μαζί τους.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ Μιχάλη
Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Μαρία Ανδρέα Ανδρούτσου : Επέθανε στις 30-8-2010 στην Αθήνα σε ηλικία 85 ετών και κηδεύτηκε την επομένη στο Χαρακα κατά την επιθυμία της .Κόρη του Κώστα Πετρολέκα έφυγε από μικρή από το χωριό για τον Πειραιά και αργότερα παντρεύτηκε τον Ανδρέα Ανδρούτσο.Υπήρξε ια πολύ ήσυχη γυναίκα ηπίων τόνων και με μεγάλη αγάπξη για το χωριό .Παιδιά δεν απέκτησε γιατί αλλά είχε ανίψια που πολύ τον φρόντισαν.

Παναγιώτης Ι.Ροβατσος : Πέθανε στις 5-9-2010 στο χωριό και κηδεύτηκε σε ηλικία 90 ετών . Γιος του Ιωάννη Ροβάτσου (Κραγκανού) ακολούθησε την παράδοση της οικογενείας του και έμενε ως κτηνοτρόφος στο χωριό , ολα τα χρόνια της ζωης του . Ησυχος και αγαπητός γνήσιος Χαρακιώτης , παντρεύτηκε την Πετρούλα Μανίκη από το Λαμπόκαμπο , μια αξιοθαύμαστη γυναίκα με την οποία απέκτησε εννέα παιδιά (5 κορίτσια και 4 αγόρια) ευτυχής πατέρας και παππούς - η εκκλησία γεμισε από παιδιά εγγόνια ,γαμπρούς ,νύφες , δισέγγονα)
Αιωνία η μνήμη αυτών.
γράφει ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου









Δεν υπάρχουν σχόλια: