Λιγοστεύει η Ζαρακίτικη Λεβεντιά ......






 
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ Π.ΚΟΚΚΟΡΗΣ   Έφυγε για την άλλη την αιώνια ζωή στις 10-1-2014 αφού έζησε σε αυτή την πρόσκαιρη επί 97 ολόκληρα χρόνια ,ο μπαρμπα-Μιχαλάκης ,μόνιμος κάτοικος μέχρι τον θάνατό του ,των Πισταμάτων ,συνάμα και στυλοβάτης και παράγων του χωριού.
Ο μπαρμπα-Μιχαλάκης ήταν γέννημα θρέμμα του χωριού που δεν το εγκατέλειψε ποτέ.
Ένα από τα τέσσερα παιδιά του Παναγιώτη Κόκκορη (Φούρκα)-Τάσος,Μιχαλάκης , Γιάννης ,Γιώργος ,Μηλιά –δηλαδή αδερφός της κοινωνικότατης Μηλιάς ,νύφης του Χάρακα –είχε παντρευτεί τον επίσης καλοκάγαθο και αγαπητό Χαρακιώτη Δημήτριο Χελιώτη (Μητσολαζαράκη) . Ο ίδιος ήταν γαμπρός του Χάρακα ,νυμφευμένος με την Διαμάντω Φιφλή , με την οποία απέκτησε δύο πραγματικά εξαίρετα παιδιά,τον Παναγιώτη και τη Ματίνα ,που ζουν επαγγελματικά αποκατεστημένα στον Πειραιά.
Πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς για τον γνήσιο ,τον απλό ,τον λεβέντη και αξιαγάπητο αυτό Ζαρακίτη. Τούτο μόνο να πούμε,ότι δηλαδή ο εκλιπών είχε κάτι που σε αιχμαλωτιζε θετικώς ,απέπνεε θετική αύρα.
   Είχε πολλά χαρίσματα ο μπαρμπα – Μιχαλάκης είχε την απλότητα ,την εγκαρδιότητα ,την εύχαρη διάθεση ,την γελαστή όψη ,γεμάτη αγάπη για τον συνάνθρωπο ,το φίλο,το συγγενή ,τον πατριώτη.Χαρακτήρας άκακος ,χαμηλών τόνων ,αγαπούσε όλους κι ήταν αγαπητός σε όλους.
   Εκτός από τα παραπάνω χαρίσματα ,ένα γεγονός ,για το οποίο αξίζει έπαινος και τον καταξιώνει σαν άνθρωπο και σωστό οικογενειάρχη ήταν η υπομονή ,η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισε την επί πολλά χρόνια ασθενή σύζυγό του.
  Πιστεύουμε ότι ο Κύριος θα τον ανταμείψει με μια θέση κοντά του.
 Αιωνία σου η μνήμη Καλέ και αξιαγάπητε Μπαρμπα-Μιχαλάκη
                                                                                                             Θεόδωρος Δ.Παπαγεωργίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: