'' έφυγε ο Γιάννης ....... του μπλέτα ''






Στις 13 Νοεμβρίου 2012 απεβίωσε και κηδεύτηκε την επομένη στη Νέα Σμύρνη παρουσία πολυάριθμων συμπατριωτών ,γνωστών και φίλων ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Παναγιώτη και της Αγγελικής ,σε ηλικία 81 ετών.
 Η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Φωτεινή ήταν ευπρεπεστάτη χοροστατούντος Μητροπολίτου
Νέας Σμύρνης κ.Συμεών ,επικουρουμένου υπό πολλών ιερέων ,μεταξύ των οποίων και οι Χαρακιώτες Αρχιμανδρίτης πατήρ Γεράσιμος και Ιερομόναχος πατήρ Θεολόγος.
Ο Γιάννης ήταν ένα από τα πέντε αγόρια (είχαν και μια αδελφή που πέθανε πολύ νέα) του μπαρμπα – Παναγιώτη (Μπλέτα)και της θεια Αγγελικώς (+ Σωτήρης ,Λάμπρος ,Δημήτρης , +Γιάννης +Σπύρος). όπως όλοι οι νέοι του χωριού έτσι και ο Γιάννης έφυγε από το χωριό για αναζήτηση καλύτερης τύχης στην πρωτεύουσα .
Πράγματι η εργατικότητα ,οι καλές αρχές της οικογένειας και της εκκλησίας ,που είχαν εμποτιστεί όλα τα παιδιά του χωριού ,τον δικαίωσαν ,γιατί κατόρθωσε ,όχι χωρίς κόπο και προσπάθεια ,να αναδειχθεί σε έναν από τους επιτυχημένους Χαρακιώτες έμπορους(επάγγελμα στο οποίο διακρίθηκαν οι Χαρακιώτες) .


   Παντρεμένος με την Κούλα Κ. Δούκα από τον Λαμπόκαμπο ,απέκτησαν μια κόρη ,την Άτζελα που ζει στην Αθήνα.
  Ο Γιάννης υπήρξε ένας ευχάριστος τύπος ,κοινωνικός ,με χιούμορ,απολαυστικός στις διηγήσεις ,
και γενικά πολύ αγαπητός .
 Διακρινόταν για τα αγαθά φιλάνθρωπα αισθήματα και ήταν πρόθυμος για προσφορές στους έχοντες ανάγκη,για αυτό και εκτιμάτο από γνωστούς και φίλους .
   Ηταν ένας γνωστός Χαρακιώτης που αγάπησε το χωριό και τους Χαρακιώτες και που τα τελευταία προ του θανάτου χρόνια ήταν τακτικός καλοκαιρινός επισκέπτης με αισθητή και έντονη την παρουσία του στο κοινωνικό περιβάλλον του χωριού.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να παρηγορεί την σύζυγό του ,την κόρη του , τα αδέρφια του και τους λοιπούς συγγενείς . Αιωνία του η μνήμη
                                                                                      Θεόδωρος Δ.Παπαγεωργίου                     

1 σχόλιο:

NIKOΛΑΟΣ ΚΑΛΚΑΝΗΣ FROM KREMASTI είπε...

Λύθηκε η απορία μου για τον Ιωάννη Παπαγεωργίου την αγγελία θανάτου του οποίου διάβασα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και συγκινήθηκα αντιλαμβανόμενος τη Ζαρακίτικη καταγωγή του! Αιωνία η Μνήμη !