ΕΚΛΟΓΕΣ 2019




      Εν όψει των επικείμενων  εκλογών αποστείλαμε 
 μιά σειρά ερωτήσεων σε τέσσερις υποψήφιους βουλευτές
  Λακωνίας  για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.
κ Σταύρο Αραχωβίτη ( ΣΥΡΙΖΑ) - κ Αθανάσιο Δαβάκη ( ΝΔ) -
 κ.Λεωνίδα  Γρηγοράκο (ΚΙΝΑΛ) - κ.Γρηγόρη  Λιονή (ΚΚΕ).
Απο καρδιάς τους ευχόμεθα  καλή  επιτυχία !!!







                             ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ    ΛΕΩΝΙΔΑΣ  

• Σας ζητά κάποιος που δεν σας γνωρίζει, ένα σύντομο βιογραφικό σας. Κάντε μια σύντομη     περιγραφή, επιλέγοντας τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή σας.
 Γεννήθηκα στη Σπαρτιά Λακωνίας. Σπούδασα Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και είμαι     Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, με μετεκπαίδευση στις Η.Π.Α. Είμαι Τακτικός Καθηγητής του   Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ.   Από το 2000 εκλέγομαι Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία   Ανδριτσοπούλου και έχω δύο κόρες, τη Νάγια και τη Μαρκέλλα.

 • Γράψτε 3 λέξεις που αυθόρμητα έρχονται στο μυαλό σας και σας χαρακτηρίζουν.
   Εντιμότητα, εργατικότητα, αξιοπρέπεια.

 • Αγαπημένος συγγραφέας σας που θα θέλατε να γευματίσετε και να κουβεντιάσετε.
   Θουκυδίδης και Γιάννης Σκαρίμπας 

 • Αγαπημένος συνθέτης – ποιητής και ένα αγαπημένο σας τραγούδι ή στίχος.
    Γιάννης Ρίτσος Λευτέρης Παπαδόπουλος - “Σάββατο κι απόβραδο”

 • Ποια ιστορική προσωπικότητα θαυμάζετε;
   Αριστοτέλης 

 • Στην προσωπική σας ζωή παίζει πιο σημαντικό ρόλο η λογική ή το συναίσθημα; («Η καρδιά πάει      κόντρα στο νου και όποιος την ακολουθεί πρέπει να ‘χει γερά κότσια», έλεγε ο Καζαντζάκης…)
 Αν και το συναίσθημα είναι σημαντικό στη ζωή μου, η λογική είναι αυτή που καθοδηγεί τις   αποφάσεις μου.

 • Ο πολίτης θέλει πρωτίστως από τον καπετάνιο σωστή διαχείριση ή όραμα;
   Χρειάζεται συνδυασμός και των δύο.

 • Ο πολιτικός ακολουθεί την κοινωνία ή προηγείται αυτής; Ποια είναι η άποψή σας;
  Ο χρήσιμος πολιτικός οφείλει να προηγείται της κοινωνίας ώστε να είναι σε θέση να ανοίγει     δρόμους και να δίνει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

 • «Αυτός ο τόπος για να πάει μπροστά – πρέπει οι εργάτες να μορφωθούνε και οι μορφωμένοι να εργαστούνε» λέει ο Τσέχοφ στις «3 αδελφές». Η άποψή σας;
 Η ρήση του Τσέχοφ είναι απόλυτα σωστή αν θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία ανεπτυγμένη, ισορροπημένη και με υπαρκτή κοινωνική κινητικότητα.

 • Υπάρχει μια Ελλάδα που αντιστέκεται, που επιμένει, αυτήν που εγώ αγαπώ: Ο εσπερινός σε ένα ξωκλήσι, το καλαματιανό σε ένα Αυγουστιάτικο πανηγύρι, η μυρωδιά από το άγγιγμα ενός βασιλικού… 50 χρόνια μετά, η περιοχή της Μονεμβασιάς πιστεύετε ότι θα έχει αυτήν την αύρα;
 Η αύρα της περιοχής της Μονεμβασιάς είναι διαχρονική.

 • Αν ήσασταν ο Νώε και ερχόταν η καταστροφή στο Δήμο Μονεμβάσιας, τι θα επιλέγατε να μεταφέρετε, από αυτόν, στην κιβωτό σας;
 Τους ανθρώπους και την ιστορία της Μονεμβασιάς.

 • Αναφέρατε 3-4 βασικές παραμέτρους, αναγκαίες κατά την γνώμη σας, που πρέπει να εμπεριέχονται στο αναπτυξιακό μοντέλο του δήμου Μονεμβασιάς.
 Η αναδιάρθρωση των δομών υγείας του δήμου (Νοσοκομείο Μολάων, Κέντρο Υγείας Νεάπολης, σταθμός ΕΚΑΒ Μολάων), η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός του κάστρου (π.χ. φωτισμός), η υλοποίηση έργου κατασκευής του οδικού τμήματος Άγιος Φωκάς – Μονεμβάσια, του περιφερειακού Μονεμβασίας, η ολοκλήρωση έργων κατασκευής της μαρίνας Μονεμβασίας, η βελτίωση του οδικού άξονα Δαιμονιά – Νεάπολη, η ενίσχυση θεματικού τουρισμού όπως ο θρησκευτικός (π.χ. αναβάθμιση μοναστηριών και δημιουργία δικτύου θρησκευτικών μνημείων).

 • Στείλτε ένα μήνυμα στο Λάκωνα ψηφοφόρο – παραθέσατε τους βασικούς λόγους για τους οποίους τον καλείτε να σας ψηφίσει.
 Στις 7 Ιουλίου θα επιλέξουμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι «Συντήρηση ή Πρόοδος». Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι εκείνες που μπορούν να μας πάνε μπροστά. Με δυνατό το αίσθημα της προσφοράς θα δώσω ξανά τη μάχη για τη Λακωνία. Μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να μπούμε πιο δυναμικά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Να κρατήσουμε τον τόπο μας στο φως! Η Λακωνία είναι ο κόσμος μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια: