ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΑΣ - 2012


Η Χειμωνιάτικη αυτή περίοδος στο Χάρακα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια ,
δηλαδή οι λιγοστοί κάτοικοι που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών ,καθόσον οι μεν τσοπάνηδες ,που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των μονίμων κατοίκων έχουν φύγει για τα χειμαδιά ,όπως κάνουν κάθε χρόνο ,οι δε ηλικιωμένοι συνήθως επισκέπτονται τα παιδιά τους στην πρωτεύουσα ,ώστε να περάσουν εκεί τις πολύ δύσκολες χειμωνιάτικες ημέρες .
Οι ελιές εφέτος δεν είχαν καλή παραγωγή ,ο Δρύμισκος ήταν πτωχός ,μόνο οι ελιές του Δημήτρη Παπαγεωργίου είχαν πολύ καλό καρπό.
Οι ημέρες των γιορτών πέρασαν σχετικώς καλά, ο πατήρ Χαράλαμπος κατάφερε να εξυπηρετήσει επαρκώς κατά τις ημέρες αυτές και την ενορία του Κυπαρισσιού και του Χάρακα .
Αλλά εκείνο που έκανε εντύπωση και ευχάριστη έκπληξη για τους λιγοστούς κατοίκους τόσο του Χάρακα όσο και των γύρω χωριών –Πιστάματα ,Λαμπόκαμπος ,Κυπαρίσσι-ήταν το γεγονός ότι πέντε Χαρακιωτοπουλάκια εκτύπησαν τις πόρτες των λιγοστών σπιτιών και με τις αγνές παιδικές τους φωνούλες είπαν τα Κάλαντα συγκίνησαν και θύμησααν παλιότερες εποχές.
   Τα Χαρακιωτοπουλάκια αυτά που τους αξίζουν συγχαρητήρια και ευχές για καλή πρόοδο ,υγεία και να τα λένε κάθε χρόνο ,τα αναφέρουμε ονομαστικώς ήταν : Ο Κωσταντίνος και η Μαρία του Γιάννη Πετρολέκα (Καπουρνάρου),ο Τάσος και ο Θοδωρής του Νίκου Παπαγεωργίου (Καρανάσου) και ο Παναγιώτης του Γιάννη Πριφτάκη (Μπουλιούκου) .

   Ως προς το Ίδρυμα ,δυστυχώς τα έσοδά του δεν ήσαν αρκετά και έτσι δεν έγινε η καθιερωμένη κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων διανομή.
Επίσης πρόσφατα έγινε αντικατάσταση προέδρου - ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Επιτροπής εφημέριος Κυπαρισσιού παραιτήθηκε και στη θέση αυτή ορίσθηκε ο πατήρ Γεράσιμος.
 
γράφει  ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: