φθινοπωρινός ΧΑΡΑΚΑΣ



 Με τις πολλές βροχές ,τα κίτρινα φύλλα των δένδρων και την επιστροφή στη βάση τους ,των θερινών παραθεριστών ,μας εγκατέλειψε το Φθινόπωρο .
Και έτσι ο Χάρακας πήρε άλλη όψη ,έρημη η πλατεία ,φευγάτοι οι κτηνοτρόφοι ,απόλυτη ησυχία στο περιβάλλον –ευτυχώς ο Νίκος ανοίγει το μαγαζί τα Σαββατοκύριακα.
 Οι μούστοι λιγοστοί αφού και οι αμπελουργοί ατυχώς είναι πολλοί λίγοι.Πάντως όσοι έβαλαν το βαρελάκι τους έχει ηδη αρχίσει ο ΄΄βρασμός΄΄(οι ζυμομύκητες κοντεύουν να τελειώσουν τη δουλειά τους) Ο δε Σωτήρης Παπαγεωργίου (Μαμαλούκας) έχει γεμίσει τις δεξαμενές του για να έχει και να διαθέτει το ωραίο κοκκινέλι του αλλά και το εύγεστο τσίπουρο.
 Οι ελιές εφέτος στο Δρίμισκο δεν έχουν καρπό ή έχουν πολύ λίγο, αλλά και εδώ οι ασχολούμενοι με την καλλιέργεια της ελιάς μετριούνται στα μισά δάχτυλα του χεριού. 
Ως προς τους κτηνοτρόφους σημειώνουμε ότι ένα περίεργο και θανατηφόρο κουνούπι προσβάλλει τα πρόβατα – όχι τα γίδια – στην περιοχή των χειμαδιών. 
 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ : Η Ευγενία σύζυγος του Γιώργου Τζιλιά ,κόρη του Μιχάλη Κοκκάλα και της Ματίνας Δούκα (Κατσώνη) και της Τζέλης ,γέννησε στις 27-7-2014 στον Πειραιά το πρωτο της παιδί-αγόρι.


 ΓΑΜΟΙ: Στις 5-10-2014 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Θρακομακεδόνων ,ο Γιάννης Χελιώτης του Νίκου και της Δέσποινας, τεχνολόγος τροφίμων ,νυμφεύθηκε την εκλεκτή νέα Μαρία Παπαδοδημητράκη τραπεζική υπάλληλο με καταγωγή από την Κρήτη.
 ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ: Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου τελέστηκε στο Χάρακα ,επί τη συμπληρώσει τριετίας από τον θάνατό της ,μνημόσυνο εις μνήμην της αείμνηστης Παναγιώτας Κωστ.Χελιώτη . ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ: Στις 16 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή θα τελεστεί στο Χάρακα το 40ήμερο μνημόσυνο εις μνήμην της αείμνηστης Μαρίκας Δημ.Πετρολέκα .
 ΘΑΝΑΤΟΙ: Στις 12-10-2014 απεβίωσε στον Πειραιά και κηδεύτηκε μετά τριήμερον στο Χάρακα η Χριστίνα Δημ.Τσιγκιλιέρη σε ηλικία 84 ετών. Η Χριστίνα ήταν η πρώτη κόρη του Γρηγόρη και της Σμαραγδής Κομπόγιωργα ,εζησε τα νεανικά της χρόνια στο χωριό ,στη συνέχεια στον Πειραιά ,όπου και παντρεύτηκε τον Δημήτρη Τσιγκιλιέρη από το Κρανίδι ,με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά τον Γιάννη και την Ελένη , που ζουν στον Πειραιά.Υπήρξε μια γυναίκα με αρχές ,χαρακτήρας ηπίων τόνων, αθουρυβη, αφοσιωμένη στην οικογένειά της. Αιωνία της η μνήμη.

                                                                   γράφει   ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: